trygg handel

Bolig

Det elektriske anlegget er boligens nervesystem. Selv om det meste er skjult, er det ikke mindre viktig. Strøm er farlig! Er du i ferd med å planlegge en ombygning, eller et nybygg. Trekk de tekniske fagene inn så tidlig som mulig i prosessen. Lytt til erfarne fagfolk! De kan gi deg tips og råd om gode løsninger som kan gi deg bedre komfort, lavere strømregning og høyere sikkerhet...

 

Lys

Lys er ikke lenger kun komfort. Det er i dag like mye estetikk. Kanskje en ønsker å fremheve lampene, eller ønsker lyskilden mest mulig skjult. Hva med det utvendige? Er det noe her som bør lyses opp? Med bruk av LED-teknologi og god styring, trenger ikke dette bli hovedpunktet på strømregninga di.

 

Det tekniske anlegget

Sikringsskapet kan si mye om den generelle tilstanden i det elektriske anlegget. Har en gamle skrusikringer kan det være en fordel å skifte disse til automatsikringer. Da kan en velge å kun skifte innmaten, eller hele skapet. I denne forbindelsen vil det også være fornuftig å vurdere eget svakstrømskap. Selv om det er mye som er trådløst, vil det alltid være behov for kabling av diverse utstyr. Derfor vil det alltid være lurt å trekke ekstra rør hvis en har muligheten. Diskuter dette med en fagmann, og få gode råd og tips. Det er alltid lurt å være i forkant.

Det vi ser mest til av det tekniske anlegget er stikkontakter og brytere. Før var de bare hvite. Nå kommer de i alle slags farger og materialer. Hva med en lysbryter i oksehud? Husk også på å ha nok stikkontakter. De siste årene har antall elektriske apparater i en husstrand økt sterkt. Underdimensjonert anlegg, og bruk av "padder" er en klar brannrisiko. Også her er det penger å spare. Bevegelsessensorer, tidsreleer/timere, lyssensorer, dimmere for å nevne noe.

 

Alarm

Det er mange gode tilbud på alarmer i dagens marked. Imidlertid har mange en binding mot en alarmsentral. Dersom du kjøper alarm hos oss står du fritt til å velge om du skal viderekoble alarmen til en sentral/vaktselskap eller ikke. Det finnes seperate alarmer på brann og tyveri, og kombinerte alarmer. Videre kan en koble på overvåkning av vann og styring av stoppekran, eller service- og sikkerhetsfunksjoner for eldre personer i boligen.

 

Varme

Undersøkelser viser at i snitt går halvparten av strømregningen til oppvarming. Strøm som oppvarming er effektivt! Men ikke når panelovnen står på fullt, uten termostat 24 timer i døgnet. Det fine med strøm som oppvarming er at det er hurtig å styre. Varmen kan følge døgnrytmen din. For eksempel varmt på soverommet når du legger deg, og står opp. Derfor kan panelovner med styring, og gjerne kombinert med grunnvarme fra varmekabel, varmepumpe m.m., være en effektiv og økonomisk løsning. Nå kommer de også i langt mer attraktive design. Hva med en gjennomsiktig glassovn?

Varmekabler er komfort. Her er det mange typer og fabrikater. Vi vet hvilke som er beregnet til de forskjellige underlagene og bruksområdene.

 

Styring

Her ligger nøkkelen til besparelse og komfort. Det finnes mange forskjellige styringsanlegg på markedet. Noen har en åpen standard, mens andre er leverandørspesifikke. Igjen er planlegging et nøkkelord. Hvilke muligheter er ønskelig? Overvåkning med mobiltelefon? Det finnes også trådløse styringsanlegg. Dette er et godt alternativ for eldre boliger, da en slipper arbeid med kabling. Ta kontakt så finner vi det systemet som passer best for deg.

 

 

 

 

Kontroll

Mange branner starter i det elektriske anlegget. Årsakene til dette kan være mange. Det som oftest skjer er at anlegget er gammelt, og ikke tilpasset dagens bruk. Dette kombinert med høy belastning og manglende ettersyn kan gi farlige situasjoner. Dette er også grunnen til at flere og flere forsikringsselskap krever en rutinemessig kontroll av det elektriske anlegget. Våre servicemontører er sertifisert for dette området.