Din bolig

Det elektriske anlegget er boligens nervesystem. Selv om det meste er skjult, er det ikke mindre viktig.

Vi tar ditt hjem seriøst

Vi ønsker at du skal føle deg trygg i egen bolig. Med noen enkle grep kan du gjøre boligen din sikrere og tryggere – komfyrvakt, brannvarslere og et oppdatert elektrisk anlegg er noe av det vi anbefaler som tiltak i egen bolig.

Løsningene som gjør boligen tryggere

Det er en rekke ting du selv kan gjøre for å få en tryggere hverdag i hjemmet ditt. Med tanke på brann kan du for eksempel unngå skjøteledninger, eller ikke lade løse gjenstander uten tilsyn. Andre sikkerhetstiltak kan være å installere seriekoblede røykvarslere, jordfeilbryter i sikringsskapet, eller en komfyrvakt. Komfyren er nemlig hjemmets største brannkilde.

Komfyrvakt – din reddende engel

En komfyrvakt kan være din reddende engel. Komfyrvakten overvåker kokeplatene og utløser en alarm hvis den oppdager fare for brann. Sensoren plasseres i nærheten av kokeplatene, og bryteren monteres bak komfyren eller i sikringsskapet. Hvis alarmen går uten at den blir slått av, vil bryteren automatisk kutte strømmen til komfyren.

Elsjekk eller elkontroll?

Et annet tiltak kan være å ta en elsjekk. Det finnes ingen regel i dag for hvor ofte det elektriske anlegget i bolig burde kontrolleres. Vi mener det skader aldri å ta en sjekk for å være på den sikre siden. Under el-sjekken vil en elektriker se over sikringsskap, kabler, kontakter og termostater for å se etter større avvik.

Hvis du vil være enda mer på den sikre siden kan du bestille en el-kontroll. Da vil en sertifisert elektriker ta en større gjennomgang av hele det elektriske anlegget inkludert løse gjenstander som hvitevarer, kjøkkenapparater og belysning.

I Flekkefjord Elektro er vi svært opptatt av sikkerhet i elektriske anlegg og installasjoner.

Kontakt oss for så kan vi gi gode råd om nettopp din bolig.

Lys

Lys er ikke lenger kun komfort. Det er i dag like mye estetikk. Kanskje en ønsker å fremheve lampene, eller ønsker lyskilden mest mulig skjult. Hva med det utvendige? Er det noe her som bør lyses opp? Med bruk av LED-teknologi og god styring, trenger ikke dette bli hovedpunktet på strømregninga di.

Det tekniske anlegget

Sikringsskapet kan si mye om den generelle tilstanden i det elektriske anlegget. Har en gamle skrusikringer kan det være en fordel å skifte disse til automatsikringer. Da kan en velge å kun skifte innmaten, eller hele skapet. I denne forbindelsen vil det også være fornuftig å vurdere eget svakstrømskap. Selv om det er mye som er trådløst, vil det alltid være behov for kabling av diverse utstyr. Derfor vil det alltid være lurt å trekke ekstra rør hvis en har muligheten. Diskuter dette med en fagmann, og få gode råd og tips. Det er alltid lurt å være i forkant.

Alarm

Det er mange gode tilbud på alarmer i dagens marked. Imidlertid har mange en binding mot en alarmsentral. Dersom du kjøper alarm hos oss står du fritt til å velge om du skal viderekoble alarmen til en sentral/vaktselskap eller ikke. Det finnes seperate alarmer på brann og tyveri, og kombinerte alarmer. Videre kan en koble på overvåkning av vann og styring av stoppekran, eller service- og sikkerhetsfunksjoner for eldre personer i boligen.

Varme

Undersøkelser viser at i snitt går halvparten av strømregningen til oppvarming. Strøm som oppvarming er effektivt! Men ikke når panelovnen står på fullt, uten termostat 24 timer i døgnet. Det fine med strøm som oppvarming er at det er hurtig å styre. Varmen kan følge døgnrytmen din. For eksempel varmt på soverommet når du legger deg, og står opp. Derfor kan panelovner med styring, og gjerne kombinert med grunnvarme fra varmekabel, varmepumpe m.m., være en effektiv og økonomisk løsning. Nå kommer de også i langt mer attraktive design. Hva med en gjennomsiktig glassovn?

Varmekabler er komfort. Her er det mange typer og fabrikater. Vi vet hvilke som er beregnet til de forskjellige underlagene og bruksområdene.

Styring

Her ligger nøkkelen til besparelse og komfort. Det finnes mange forskjellige styringsanlegg på markedet. Noen har en åpen standard, mens andre er leverandørspesifikke. Igjen er planlegging et nøkkelord. Hvilke muligheter er ønskelig? Overvåkning med mobiltelefon? Det finnes også trådløse styringsanlegg. Dette er et godt alternativ for eldre boliger, da en slipper arbeid med kabling. Ta kontakt så finner vi det systemet som passer best for deg.

Kontroll

Mange branner starter i det elektriske anlegget. Årsakene til dette kan være mange. Det som oftest skjer er at anlegget er gammelt, og ikke tilpasset dagens bruk. Dette kombinert med høy belastning og manglende ettersyn kan gi farlige situasjoner. Dette er også grunnen til at flere og flere forsikringsselskap krever en rutinemessig kontroll av det elektriske anlegget. Våre servicemontører er sertifisert for dette området.

Solcelle

HAR DU BEHOV FOR VÅRE TJENESTER?

Våre dyktige og erfarne elektrikere står alltid klar for å hjelpe deg. Ta kontakt med oss i dag for en gratis befaring og et uforpliktende tilbud!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle